VÄRME OCH MYSFAKTOR

BRASKAMINER

Vi säljer och installerar braskaminer. Är ni på jakt efter en varm och mysig brasa? Eller trött på att er gamla kamin eller öppna spis blir kall efter att elden slocknat?
Vi hjälper dig hela vägen från val av kamin, leverans till installation.

VÄLJ RÄTT ELDSTAD FÖR ERAT HEM, ER EKONOMIN OCH MILJÖN

Braskaminer finns i flera modeller och storlekar. Gemensamt för alla är generösa glas som visar mycket av elden samt skandinavisk design, kvalitet och tillverkning. Hur stor är ytan braskaminen ska värma? Hur ser utrymmet ut där kaminen ska stå? Det är viktiga faktorer som avgör valet av storlek på brännkammare, uppvärmningskapacitet och storlek på själva kaminen.

VÅRA KAMINMÄRKEN

Contura

Contura braskaminer finns i en mängd varianter och storlekar och är väldigt lätta att förälska sig i. Flera av deras braskaminer finns i svart, vitt och grått, och med många praktiska tillbehör.

Nordpeis

Nordpeis är Norges största leverantör av eldstäder. Du har nått positionen genom att se på eldstaden som mer än en värmekälla. Med ett brinnande intresse för miljö och kvalitet utvecklar de eldstäder med en stilren nordisk look

Gabriel kakelugnar

Svensktillverkade kakelugnar av högsta kvalitet från Gabriel kakelugnar i Timmernabben. Effektiv uppvärmning med överlägsen verkningsgrad. Gediget hantverk, värme och trygghet i generationer!

Josef Davidssons

Tidlösa spisar för ett värmande hem! Josef Davidssons tillverkar miljögodkända kaminer och vedspisar i gjutjärn för dig som värderar design och kvalitet lika högt som mysfaktorn i hemmet.

Lotus Stoves

Tunga täljstenskaminer med hög effekt och generösa utrymmen inuti brännkammaren.
Moderna kassetter för klassiska öppna spisar.
I mer än 40 år har lotus tillverkat kaminer för den europeiska marknaden.

Termatech

När du köper en TermaTech produkt är du garanterad högsta kvalitet. Designen är dansk – tidlös och med rena linjer för att passa in i alla hem. Termatech erbjuder även alla tillbehör som kan behövas för en trygg installation.

SÅ GÅR DET TILL

INSTALLATION AV EN VILANS BRASKAMIN

Att installera en kamin är en investering i både hemmets komfort och atmosfär. På Vilans Brasvärme strävar vi efter att göra hela processen smidig och noggrann, från valet av kamin till köpet och installationen. Vårt dedikerade team av experter finns där för att ge rådgivning och ta hand om alla tekniska aspekter av installationen, oavsett om du söker en effektiv värmekälla eller en estetisk inredningsdetalj. Här är en kort guide till hur vår effektiva process fungerar:

Steg 1:

Begär offert

Begär en offert och boka ett hembesök Kontakta oss med en kort beskrivning av dina önskemål och din nuvarande situation med tanke på kamininstallation. Vi kommer att skapa en preliminär offert som du kan godkänna (utan förpliktelse att köpa) och sedan boka ett hembesök. Under besöket i ditt hem kommer vi att revidera och uppdatera offerten enligt behov. Om du är nöjd med den uppdaterade offerten, bokar vi en dag för montering och installation.

Steg 2:

Ansök om tillstånd

Ansök om tillstånd och boka installationsdatum När platsbesöket är avklarat och offerten är godkänd går vi vidare till steg 2 i processen. Nu är det dags att lämna in en bygganmälan till din kommun. Vi ser till att du får alla nödvändiga dokument för att skicka in ansökan och väntar sedan på kommunens godkännande innan vi kan påbörja installationen av din nya kamin. När kommunen har gett startbeskedet bokar vi in en dag för att påbörja arbetet.

Steg 3:

Installation

Installation och inspektion Nu när kommunen har gett sitt godkännande, bokar vi in arbetsstart och installationen kan börja. Normalt tar det en arbetsdag att montera en kamin, medan en skräddarsydd lösning kan ta upp till en arbetsvecka, beroende på komplexiteten. Oavsett vilket arbete som utförs i ditt hem kan du känna dig trygg med att det kommer att utföras korrekt. Alla våra projekt följer gällande regler och bestämmelser. Dessutom ser vi till att en oberoende besiktningsman kontaktar dig för att utföra en inspektion av din nya kamin innan den tas i bruk. Detta ingår i vår offert för att garantera din maximala trygghet som kund.

KOM IGÅN REDAN IDAG

BE OM OFFERT SÅ ÄR DU SNART IGÅNG